Dr. Marco Meuleman
Dr. Marco Meuleman

https://www.youtube.com/channel/UCEWwfBfPSdL_NhcmS1QUHfw

Bikefitting

Zakelijk leiderschap: meer schijn dan wezen (Promotie)

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)

swedeandsour / iStock.com
datum 9 april 2010 13:00
organisatie Radboud Universiteit Nijmegen (RU)

 

Wie zakelijk leiders zijn, wat zij doen of wat zij in huis hebben, is minder belangrijk dan wat mensen dénken dat zij zijn, doen of in huis hebben. Bedrijfswetenschapper Marco Meuleman deed hermeneutisch onderzoek naar het belang van beeldvorming en zichtbaarheid voor leiderschap, met name in de zakelijke wereld.

Hij maakte gebruik van het gedachtegoed van de Franse filosoof Guy Debord. Al in 1967 voorspelde Debord in het boek La société du spectacle dat schijn en beeldvorming onder invloed van de massamedia een machtige tweede werkelijkheid zouden gaan vormen, een spektakelmaatschappij. Meuleman concludeert dat het hedendaags leiderschap onontkoombaar een ‘spectaculair’ karakter heeft. En dat speelt een belangrijke rol in misstanden zoals de bonuscultuur. Ook de kredietcrisis hangt hier volgens Meuleman nauw mee samen.

https://persberichtenverspreiden.be/tag/marco-meuleman/
https://twitter.com/marcomeuleman
https://www.youtube.com/watch?v=WYbVwos_RRs

Delen

Inhoud

1.

Radboud Universiteit Nijmegen (RU)

In 1923 werd de Radboud Universiteit Nijmegen opgericht als Katholieke Universiteit Nijmegen. In 2004 veranderde de universiteit haar naam in Radboud Universiteit Nijmegen om de samenwerking met het Radboud Universitair Medisch Centrum te benadrukken. Inmiddels biedt de RU bijna veertig bacheloropleidingen en 76 masteropleidingen aan. Deze zijn verdeeld over acht faculteiten. De universiteit telt zo’n 20.000 studenten en vijfduizend medewerkers, waarvan zo’n drieduizend personen wetenschappelijk personeel.

De universiteit is voortgekomen uit de katholieke gemeenschap, en draagt dit ook uit in haar onderzoeks- en onderwijsprogramma. Daarnaast participeert zij in vele landelijke katholieke en algemeen-christelijke verbanden.

  •  meer informatie

2.

Meer over…

  •  Radboud Universiteit Nijmegen (RU)

Delen

Terug naar boven