Het kernpunt is het algemeen welzijn. Mazelen reizen door de lucht – en als voldoende mensen afzien van vaccinaties, brengen ze iedereen een hoger risico

Ik herinner me dat ik als kind mazelen had. Geloof me, het was niet leuk. Ook kunnen mazelen aangeboren afwijkingen veroorzaken als een zwangere vrouw besmet raakt. Als u ouder was, konden de mazelen fataal zijn.

Maar nu zijn de mazelen terug – nu al overtreffen 700 gevallen dit jaar, in 22 staten. Tot nu toe zijn 66 ​​mensen in het ziekenhuis opgenomen, een derde van hen heeft longontsteking. Wat is er gebeurd? We zijn gestopt met iedereen te vaccineren. Meer dan 500 van de nieuwe gevallen zijn bij mensen die niet zijn gevaccineerd. Afgelopen maandag hebben de Centers for Disease Control and Prevention een dringende oproep aan de ouders gedaan om hun kinderen te laten vaccineren.

Gestopt met vaccineren

We zijn gestopt met het vaccineren van alle kinderen omdat sommige ouders religieuze bezwaren hadden. Anderen vonden het niet leuk om een ​​levend virus in hun kleintjes te injecteren. Sommigen zijn er gewoon nooit toe gekomen.

En sommige ouders – bezwijken voor groeiende scepsis over wetenschap en groeiende complottheorieën – geloven dat vaccinaties autisme veroorzaken. De claim is gepromoot door zowel Russische internettrollen als Donald Trump.

Meer weten of vaccineren? Kijk dan bij Stadskliniek